Tag kæresten eller hunden med på gåtur og pluk en buket blomster

Skrevet den 14-08-2015

image002Lige nu blomstrer den smukke blomstereng bag Nyttehaverne ved Paradisbakkerne på Horseagervej. Pluk en spændende buket af engens blomster og nyd en stund med ro og sommerfuglenes flaksen. Men skynd jer, mens solen skinner, og blomsterne er fremme.

De blomster, der er sået, er vilde blomster, som er med til at øge den biologiske mangfoldighed i området til glæde for ikke alene nyttehavernes brugere, men også for naboerne, forbipasserende og ikke mindst bier, sommerfugle og andre insekter.

Blandt de planter, der er i blomst på marken lige nu, kan nævnes klinte, kornblomst, hvid okseøje, gul okseøje, almindelig kællingetand, kornvalmue, boghvede, kløver og forskellige græsser. I de mindre bede kan I se blomster, som kommer fra frø i en honningbi/sommerfugle-blanding. Den indeholder blandt andet blod-kløver, valmue, sløjfeblomst, jomfruskørt med mere. Efterhånden vil der komme andre blomster.

Der er blevet slået en bred sti igennem blomsterengen, og det er derfor oplagt at gå en rundtur og plukke sig en lille buket blomster. Der er adgang fra grusstien. Her kan man samle tankerne og gå på opdagelse i blomsterne og se de forskellige sommerfugle. Engen bliver slået til efteråret, og til næste år kommer der blomster igen.

image003Alle i Lejre Kommune har en mulighed for at leje en lille lod hos Nyttehaverne og dyrke deres egne økologiske grønsager, bær og blomster. Det har en del familier gjort. For en lod på 50 m2 giver man 450 kr. det første år og 200 kr., de følgende år. Nyttehaverne tænker nu i at lave minilodder. Hvis du er interesseret i en lille lod, kan du kontakte: Alison Michell på email: alison.michell@mail.dk.

Paradisbakkernes Nyttehaver har fået lov at låne området på Den Grønne Kile og har sået blomsterengen med vilde blomster på et stort stykke bag nyttehaverne og i to mindre bede foran nyttehaverne. Pengene til frø har Nyttehaverne fået fra Friluftsrådet og Hvalsø Borgerforening, og byudviklingsprojektet Vores Hvalsø har også givet et mindre tilskud. Vej og Park i Lejre Kommune har bearbejdet den hårde jord og sået frøene.

Hele det grønne område er offentlig tilgængeligt - til glæde for alle Hvalsøs borgere.

Den Grønne Kile er et dejligt åndehul midt i Hvalsø, så brug endelig området.


Vores Hvalsø er et byudviklingsinitiativ, der gennemføres af Lejre Kommune i tæt samarbejde med byens borgere, foreninger,
erhvervsliv og alle andre interesserede.