Kom til Hovedgadedag søndag den 20/9 fra 10-15

Skrevet den 11-09-2015

Er du interesseret i Hovedgaden og dens bygninger? Mangler du et godt råd til istandsættelse af dit hus? Så kom til Hovedgadedag, hvor lokale borgere i samarbejde med VORES HVALSØ sætter fokus på gadens bygninger og muligheder.

Programmet for Hovedgadedagen er følgende:

10-11: Brunch i Hvalsø Spisehus. Gratis for deltagere i Hovedgadedagen. Du skal selv bestille bord med kodeordet ”Hovedgadedag”, og tilbuddet gælder kun så længe, at der er ledige pladser.

11-12: Lancering af rapporten ”Bevaringsværdier i Hvalsø”, som Center for Bygningsbevaring har udarbejdet for Vores Hvalsø og Lejre Kommune. I rapporten, der har kortlagt og beskrevet bevaringsværdier i Hvalsø, kan du både læse om byens historie og om kvaliteterne i Hovedgadens bygninger med konkrete råd og anbefalinger til god istandsættelse. Du kan også høre om mulighederne for tilskud til bygningsfornyelse. Det sker i Projektkontoret for Vores Hvalsø i Hovedgaden 12.

12-15: Ud i Hovedgaden. Vi taler og lære mere om Hovedgadens bygninger, og hvad der kan gøres for at forbedre dem. Center for Bygningsbevaring stiller op med deres værktøjsbil, og de er også klar med gode konkrete råd til istandsættelse til alle interesserede bygningsejere. Flere bygningsejere i Hovedgaden har desuden valgt at gøre noget ved deres egne bygninger på dagen, og Center for Ejendomme og Trafik i Lejre Kommune vil hjælpe til samt fjerne nogle af de overflødige vejskilte, der præger gaden.    

Vi glæder os til at se jer!

VORES HVALSØ

11113626 1033201513371025 179964603768795316 o


Vores Hvalsø er et byudviklingsinitiativ, der gennemføres af Lejre Kommune i tæt samarbejde med byens borgere, foreninger,
erhvervsliv og alle andre interesserede.