Kunstudstilling i Hovedgaden 28 – fernisering på lørdag

Skrevet den 15-10-2015

Besøg udstillingen ”Northern Sun” på Hovedgaden 28. Fernisering den 17. oktober kl. 13-17.

Udstillingen er arrangeret af GRO Lejre og holder desuden åbent den 18. oktober 13-17, den 24. oktober kl. 13-17 og den 25. oktober fra kl. 13-17. Kunstprojektets formål er at skabe møde mellem mennesker, kulturer og lande i norden.

Gro Lejre præsenterer udstillingen Northern Sun. I perioden 1. august til 31. Oktober 2015 har GRO Lejre inviteret kunstnere fra Skandinavien til at skabe og udstille deres værker på Hovedgaden 28 i Hvalsø. Projektet er en platform hvor syv kunstnere mødes. Alle kunstnerne kommer med forskellige fortællinger og tilgange til udstillingen. Kunstnerne kommer fra Island, Færøerne, Sverige og Danmark. Nogle af kunstnerne har været i Hvalsø og udarbejdet deres værker. Udstillingen giver mulighed for, at de udenlandske- og de lokalekunstnere til at præsentere deres værker på Hovedgaden 28 i Hvalsø. De kunstnere som Gro Lejre har valgt at præsentere, viser forskellige udtryksformer, som skaber en dynamisk udstilling langt der differentierer sig fra mainstream og det forudsigelige. Gro Lejre, vil fremover lave en årlig kunst begivenhed med skriftende kunstnere og temaer.

Følgende kunstnere deltager

Kurator
Steinunn Helga Sigurdardóttir

Sonnerupgaard Gods har givet støtte til dette kunstprojekt med gratis logi til alle kunstnerne i op til 3 måneder. Kim Kanstrup, har lånt hus, til værksted og udstillingshus til kunstnerne i tre måneder. Uden deres støtte ville projektet ikke have kunne lade sig gøre, så jeg er meget taknemmelig for det.


Steinunn Helga


----------------------------------------------------------------------------------------------------


"Let thy Soul lend its ear to every cry of pain like as the lotus bears its heart to drink the morning sun.Let not the fierce Sun dry one tear of pain before thyself hast wiped it from the sufferer's eye.
But let each burning tear drop on thy heart
And there remain, nor ever brush it off, until the pain that caused it is removed."

Helena Petrovna Blavatsky


Vores Hvalsø er et byudviklingsinitiativ, der gennemføres af Lejre Kommune i tæt samarbejde med byens borgere, foreninger,
erhvervsliv og alle andre interesserede.