Vi bygger egetræsbænk på stationsforpladsen

Skrevet den 11-08-2016

etnytdejligtstedopstaar

Vi går i gang med at bygge ”Byens nye opholdssted”
Fra uge 32 sker der noget på stationsforpladsen og fra uge 34 bliver asfalten brudt op. Vi starter med at sætte et fundament hvor egetræsstykkerne kan sidde fast på til den runde bænk. Vi bygger en stor rund egetræsbænk og senere på året bliver bænken suppleret med et skiltetræ. Den vil stå på Tølløsevejens nordvendte plads, foran byens bevaringsværdige stationsbygning, så alle der ankommer til Hvalsø kan finde en vej ud i det grønne.
Det nye miljø skal være med til at højne byens attraktionsværdi.

Cirklen repræsenterer byens puls, fra byens mange hjerter, der sammen holder gang i hjulene og får Hvalsø til at køre rundt. Den vil skabe et nyt samlende fikspunkt på den ellers meget åbne plads. Tankerne bag projektet er mange, men centralt er ønsket om at turister og nye borgere bliver budt velkommen til Hvalsø – 'Porten til naturen og ud i det Grønne' . Bænken får en tavle med en kort tekst om projektet og en velkomst til byen. Bænken er designet med inspiration fra en rund lamelbænk. Et kunstnerisk træ skyder op i midten og dybt nede sidder træet fast med tunge granitrødder. Området inde i bænken giver nye siddepladser og skal give lyst til mere ophold og samle folk når de ankommer eller har afgang fra Hvalsø.

Bænken er lavet af egetræ sponsoreret fra Hvalsø Savværk samt granit- og marksten fundet lokalt. Bænken er også en del af ”Vores Hvalsø” byudviklingsprojektet, hvor lokale borgere har fået et mindre budget til at skabe forskønnelse og udvikling i byens rum. Gruppen har fået støtte fra byens erhvervsliv bl.a. Super-Brugsen og Bygma til første del af projektet.
Gruppen arbejder videre på at skaffe de sidste midler til projektets sidste del, som er det markante skiltetræ. Det er håbet, at projektet kan inspirere andre Hvalsøborgere til at tage del byens udvikling.

Download præsentationen her


Vores Hvalsø er et byudviklingsinitiativ, der gennemføres af Lejre Kommune i tæt samarbejde med byens borgere, foreninger,
erhvervsliv og alle andre interesserede.