Arbejdet på den runde egetræsbænk fortsætter

Skrevet den 20-09-2016

Søndag den 25. september fra kl. 12-14 kan du komme forbi og se, hvordan arbejdet på den nye runde bænk ved stationsbygningen skrider frem.

0102

Aktive borgere i arbejdsgruppen under ”Vores Hvalsø” fylder søndag egetræbænkes cirkel med udvalgte lokale sten og historiske granitkantsten. De vil gøre stationsområdet mere levende, grønt og spændende for på den måde tiltrække flere brugere og turister til længere ophold. Det er arbejdsgruppen ”Velkommen til Hvalsø”, som står bag projektet, der er støttet af penge fra ”Vores Hvalsø”.

Ideen med projektet er, at byde byens borgere og turister velkommen til Hvalsø, hvor de snart vil møde en ny cirkulær egetræsbænk ved siden byens bevaringsværdige stationsbygning. Bænken vil skabe et nyt samlende fokus på den ellers meget åbne plads, og det nye miljø vil være med til at højne byens attraktionsværdi. Cirklen repræsenterer byens puls, fra byens mange hjerter, der sammen holder gang i hjulene, og får Hvalsø til at køre rundt. Bænken og Træet i midten er tænkt som et symbol på den natur, der er så elsket og så samlende for byens borgere og gæster.

Projektet bliver udført med lokale materialer, og mange af disse er sponsoreret af lokale virksomheder.

  • Egetræ doneret af Hvalsø Savværk A/S
  • Lamper doneret af JK-EL Hvalsø
  • Bygma har støttet projekt med materialer
  • Brugsen har støttet projektet med penge
  • Lokalt fundne granitsten, genbrugte kantsten og marksten
  • Resterne af azobétræ fra terrassen ved Hvalsø Bibliotek

Senere på efteråret vil lokale fagfolk, unge fra ungdomsskolen, lokale kunstnere og kommunens folk opføre et skiltetræ i midten af bænken. Skiltetræets funktion er at henvise til alle seværdigheder i og omkring Hvalsø by, og træet bliver dermed startskuddet til et spændende stisystem for byens borgere og gæster.

Hvis du er interesseret i at vide mere, er du meget velkommen til at skrive til voreshvalsoe@lejre.dk eller  Dorthe Bach Egemose Agger på doag@lejre.dk.

Se flere billeder her


Vores Hvalsø er et byudviklingsinitiativ, der gennemføres af Lejre Kommune i tæt samarbejde med byens borgere, foreninger,
erhvervsliv og alle andre interesserede.