Tag din familie, ven eller nabo i hånden og hør mere om det hele i Bibliotekshaven søndag den 26. maj fra 2018 fra 11-16 – lige ved siden af Biblioteket.

Velkomst, status på det hele, workshop om byens hus, præsentation af udviklingsplan for søområdet, langbordssnak og grillpølser til alle

Vi byder velkommen i det grønne kl. 11, hvor lokale ildsjæle fra Bysamarbejdet Hvalsø fortæller om områdefornyelsen i bymidten og alle projekterne. Klokken 12:30 er der inspiration til arbejdet med et ’hus for byen’ fra Esben Danielsen, direktør for Lokale og Anlægsfonden. Dét er der nemlig afsat midler til i områdefornyelsen, men hvad skal det kunne, og hvem vil være med? De spørgsmål kommer vi nærmere på i den efterfølgende workshop, som slutter med dannelse en arbejdsgruppe, der vil drive projektet fremad. Kl. 14:30 præsenteres en udviklingsplan for søområdet til debat, og der er god tid til snak, hygge og netværk, mens grillen syder med lokale pølser til sultne maver. Kig forbi – alle er velkomne.

Det (også) for børn og børnefamilier

Vi vil også gerne have børn, unge og deres travle forældre med i udviklingen af bymidten. Derfor byder Bibliotekshaven også på sjov for ungerne på byens dag - det sørger foreningen af hjemmepassede børn for med kager og træning i kagepyntning.

Se programmet for byens dag.


Om Bysamsamarbejdet Hvalsø
Byens Dag er arrangeret af Bysamarbejdet Hvalsø, der blev dannet i foråret 2017 som en overbygning på Vores Hvalsø-initiativet. Bysamarbejdet består af 11 valgte repræsentanter for lokale arbejdsgrupper, foreninger og organisationer, som sammen arbejder helhedsorienteret med at sætte en positiv udvikling i gang i Hvalsø Bymidte. Bysamarbejdet tager sammen med Lejre Kommune ansvar for gennemførelsen af en områdefornyelse i perioden 2016-21, og indsatsen sker inden for rammerne af byfornyelsesprogrammet for Hvalsø Bymidte. Læs mere på www.voreshvalsoe.dk.

Hør mere om byens dag hos Bjørn Henrichsen – sekretær for bysamarbejdet i Lejre Kommune: bjhe@lejre.dk eller 5380 8188.

 


Vores Hvalsø er et byudviklingsinitiativ, der gennemføres af Lejre Kommune i tæt samarbejde med byens borgere, foreninger,
erhvervsliv og alle andre interesserede.